Friday 9 August 2013

Bors/Ciorba cu sfecla rosie



Un bors sanatos si foarte gustos! Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 4 bucati de sfecla rosie

- 2-3 morcovi- un ardel rosu

- un ardel verde sau galben

- o ceapa mai mare

- 4-5 cartofi de marime medie

- pastarnac, telina (optional)

-  patrunjel

- ulei

- bors acru

- sare, piper


Mod de peparare: Caliti ceapa tocata in ulei, pana devine sticloasa, intr-o oala de 4-5 litri. Dupa ce ati calit ceapa puneti legumele taiate marunt (morcovul,ardelul rosu,verde,cartofii,telina si pastarnacul in cazul in care folositi), cu exceptia sfeclei rosii. Peste puneti apa cat sa fie oala plina. Lasati sa fiarba legumele in jur de 20-25 de minute. Dupa ce s-au fiert legumele, adaugati sfecla rosie curatata si data pe razatoarea mare si lasati sa fiarba pana cand este gata, aproximativ 10-15 minute. Dupa ce ati pus sfecla in bors, nu o lasati nici prea mult la fiert, riscati ca borsul sa nu mai aiba acea culoare frumoasa de la sfecla:). Mie personal, acest bors, care de fapt la mine este mai mult ciorba, nu imi place acru. Dar, in mod normal, el se inacreste cu bors de tarate facut in casa, sau cu borsul din comert. Acest pas il faceti chiar inainte de a lua borsul de pe foc. Si aici, fiecare il inacreste dupa gust. Puneti cate putin, si gustati, pana ajungeti la acelt gust acru care va place. Condimentati cu sare, piper si presarati patrunjelul tocat marunt. Si este gata borsul de papat! Se serveste foarte bine cu smantana. Va doresc sa aveti pofta!

No comments:

Post a Comment