Sunday 11 August 2013

Ciorba de vacuta

O ciorba foarta gustoasa si sanatoasa. Folosind o varietate de legume, nu are cum sa nu va iasa o minunatie de ciorba. Deci, iata de ce ingrediente veti avea nevoie:
- 500-600 g carne de vita taiata cubulete
- o ceapa
- 2 morcovi
- 3-4 cartofi de marime medie
- un ardel rosu
- jumatate cana cu mazare
- jumatate cana cu porumb
- o cana cu pastai verzi
- bulion
- un cub concentrat de vita (optional)
- ulei
- sare, piper
- smanatana pentru servit (optional)

Bineinteles, puteti ajusta ingredientele dupa cum doriti. Puteti inlocui, inlatura sau adauga ceea ce va place sau nu va place. Adaptati aceasta reteta dupa preferintele voastre pentru cel mai bun rezultat.
Cum se face: 
(1) Puneti carnea sa fiarba intr-o cratita pentru 20-30 de minute. Inlaturati spuma din cand in cand. Eu fac asa deoarece carnea necesita mai mult timp de fierbere.

(2) In oala in care veti gati ciorba, caliti ceapa tocata marunt, in ulei, pana devine sticloasa.

(3) Puneti bulionul si amestecati bine. Eu il folosesc pentru ca da culoare ciorbei si un gust mai bun.

(4) Adaugati carnea fiarta si puteti pune si restul de apa in care a fiert.
(5) Adaugati toate legumele tocate marunt.
(6) Completati cu apa si lasati ciorba pe foc pana toate legumele sunt fierte.

(7) Puteti adauga cubul concentrat de vita, in cazul in care il folositi. Eu il dizolv separat cu putina apa fierbinte si dupa il pun in ciorba.
(8) Dupa ce s-au fiert toate legumele, condimentati ciorba cu sare si piper, dupa gust, si presarti patrunjelul tocat peste.
Si este gata ciorba de vacuta. Se serveste foarte bine cu smantana si ardei iuti! O bunatate! Sa aveti pofta!

No comments:

Post a Comment