Thursday 24 October 2013

Gnocchi cu chorizo, spanac si mozzarella

Un preparat delicios. Gnocchi sunt de origine italiana si sunt niste galuste mici preparate din cartofi, faina de grau, gris sau pesmet. Eu le-am cumparat, dar se pot prepara foarte usor si in casa. Merg foarte bine in aceasta combinatie cu chorizo (un salam cu specific spaniol) si mozzarella. Pentru a face aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 g gnocchi
- 100 g chorizo
- un catel usturoi
- 400 g sos de rosii
- 200 g spanac proaspat
- 125 g mozzarella
- sare, piper
Metoda de preparare:
1. Fierbeti gnocchi in apa sarata, clocotita pentru 2 minute. Scurgeti apa si puneti-le intr-un recipient pentru cuptor.
2. Dati drumul la cuptor la 200 grade Celsius. Puneti intr-o tigaie chorizo taiat feliute si lasati-l sa se caleasca la foc mediu pentru 4-5 minute.
3. Adaugati usturoiul zdrobit, sosul de rosii, si spanacul spalat bine si scurs de apa. Lasati pe foc pana se inmoaie spanacul putin (nu mai mult de 5 minute).
4. Condimentati cu sare si piper si puneti totul in tava, peste gnocchi.
5. Puneti peste mozzarella taiata feliute si dati tava la cuptor pentru 10-15 minute.
Sa aveti pofta!

No comments:

Post a Comment