Thursday 24 September 2015

Pui întreg la cuptor


Mâncarea ce adună familia în jurul mesei!

Ingrediente:
- un pui întreg 
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță busuioc uscat
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță salvie uscată
- 1 lg paprika
- 4-5 lg ulei de măsline
- 5-6 căței de usturoi
- sare și piper după gust
- 100 ml apă (optional)

Dacă aveți la dispoziție ierburi proaspete, cu atât mai bine, puiul va fi mai aromat. Oricând puteți adaugă alte ierburi aromate sau omite ingrediente ce nu vă plac.

Mod de preparare:
Usturoiul curățat se zdrobește și se pune într-un bol. Se adaugă ierburile aromate, paprika, sarea, piperul și uleiul de măsline și se amestecă.

Puiul curățat bine și spălat se pune într-o tavă pentru cuptor. Cu un cuțit se fac câteva crestături pe ambele părți ale puiului. 




Amestecul de condimente se întinde pe toată suprafața puiului, iar in tavă  se toarnă apă ( pe langă pui, nu direct pe pui).

Se dă puiul la cuptor. Lăsați primele 20 de minute la o temperatură de 220 grade Celsius, după care veți mișcora temperatura la 180 de grade. Lăsați puiul să se gătească în cuptor pentru încă o oră jumătate, până când capătă o culoare maronie și are o crustă crocantă. În tot acest timp întoarceți puiul de pe o parte pe alta. Faceți acest lucru de 2 sau 3 ori. După ce îl întoarceți, umeziți puiul cu sosul ce s-a format in tavă. Gătit în acest fel, puiul va fi foarte fraged și aromat.
Dacă doriți un pui cu o crustă crocantă, după ce îl spălați, uscați-l cu hârtie de bucătărie și nu mai adăugați apă în tavă. 
Să aveți poftă! :)

No comments:

Post a Comment